Wereldkaart met leds rekent af met punaises

AMSTERDAM – Sommige wereldreizigers houden graag op een wereldkaart bij welke bestemmingen ze in hun leven hebben aangedaan. LedMaps vindt het prikken van punaises niet meer van deze tijd en komt met een modernere oplossing.

Het Amerikaanse bedrijf komt met twee wereldkaarten die geen punaises, maar ledjes gebruiken om allerlei plaatsen ter wereld aan te stippen. De kaarten zelf meten beide zo’n 88 bij 52 centimeter en zijn een krappe twee centimeter dik.

Om onderscheid te maken tussen bezochte, nog te bezoeken en andere locaties, zijn de honderd meegeleverde ledlampjes uitgevoerd in acht verschillende kleuren. Ook kan men zelf bepalen of de lampjes knipperen of constant branden. Zo kan men ook bijvoorbeeld ook onderscheid maken tussen bezochte steden en plekken die deel uitmaken van een aanstaande reis.

De twee led-wereldkaarten worden geleverd met een stroomsnoer van drie meter (wel met een Amerikaanse stekker eraan). De goedkoopste versie heeft een smalle lijst en kost 200 dollar, terwijl zijn duurdere broertje – met een dikkere, houten lijst – 250 dollar kost.

 

Lees meer over:
Tip de redactie