ILuv komt met speakerhoes voor iPad 2

AMSTERDAM – Na een fors speakerdock dat de iPad 2 lijkt om te toveren in een desktopcomputer, komt iLuv weer met een iPad 2-accessoire dat geluid maakt. De iSP210 is echter een stuk minder fors.

De nieuwste telg van de Amerikaanse accessoiremaker is een speakerhoes. Deze hoes lijkt sterk op de slanke mappen die Apple zelf ontwierp voor zijn iPad 2. Het grote verschil is dat er ook een luidspreker in zit.

Dit brengt meteen ook een tweede verschil met zich mee, want door de speakers en de vier AA-batterijen die nodig zijn om ze te laten werken, valt de hoes ook een stukje dikker uit dan die van Apple zelf.

Volgens iLuv zorgen de speakerhoezen wel voor hifi-waardig geluid, al kan men daar – gezien het formaat van de luidsprekers – de nodige vraagtekens bij zetten. De beschermende mapjes zijn wel in dezelfde kleuren verkrijgbaar als hun officiële, speakerloze Apple-broeders.

De prijzen van de iSP210 zijn nog niet bekend. Wel heeft iLuv laten weten dat het ook vergelijkbare hoezen zal uitbrengen voor Samsungs Galaxy Tab. Deze variant zal onder de naam iSP230 op de markt komen.

 

Tip de redactie