Brilvrije 3D-laptop Toshiba komt in september naar Nederland

AMSTERDAM – Enkele dagen na de Europese introductie van de Qosmio F750 3D – Toshiba’s eerste laptop die brilloos 3D kan weergeven – is ook Nederland aan de beurt. De brilvrije 3D-laptop komt volgens Toshiba eind september naar ons land.

Daarmee komt Nederland een maandje later dan Engeland, waar de 3D-laptop al in augustus op de markt komt. De 3D-laptop krijgt in Nederland een adviesprijs van 1799 euro. Er verschijnt ook een versie van de Qosmio F750 zonder 3D. Deze wordt 500 euro goedkoper.

De 3D-laptop gebruikt de ingebouwde HD-webcam om het gezicht van de gebruiker te volgen en zo een soepele 3D-ervaring zonder ‘blind spots’ te leveren, aldus Toshiba. Dit betekent wel dat het 3D-effect maar door één persoon te zien is. Via hdmi is de schootcomputer echter wel op een 3D-televisie aan te sluiten.

Het scherm van de brilvrije 3D-laptop kan 2D- en 3D-materiaal in verschillende vensters tegelijk weergeven. De laptop draait op een Intel Core i7-processor en een GeForce GT540M-videokaart. Ook een blu-rayspeler ontbreekt niet.

 

Tip de redactie