Western Digital lanceert nieuwe externe schijf voor Mac

AMSTERDAM – Harddiskfabrikant Western Digital (WD) lanceert een vernieuwde versie van zijn My Book Studio. De nieuwe externe harddisk heeft een design dat volgens WD aansluit op dat van Apple-computers.

WD richt zich met de nieuwe externe harddisks duidelijk op Mac-gebruikers. Niet alleen past het aluminium jasje van de opslagstations bij het uiterlijk van de MacBook Pro en Air, iMac en Mac Pro, de schijven zijn standaard ook geformatteerd in het bestandssysteem van Apple’s computers.

De harde schijven hebben aansluitingen voor Firewire 400/800 en usb 2.0. Wie op een razendsnelle Thunderbolt- of usb 3.0-poort had gehoopt, wordt dus teleurgesteld. De capaciteit bedraagt 1, 2 of 3TB, afhankelijk van het model. De schijven zijn voorzien van functies als automatische back-ups, hardwarematige bestandsversleuteling en wachtwoordbescherming.

Hoewel de nieuwe My Book Studio is ontworpen voor Mac-gebruikers, is de serie externe harddisks ook compatibel met Windows- en andere pc’s, stelt WD. De prijzen voor de externe schijven van 1, 2 en 3TB bedragen respectievelijk 135, 170 en 230 euro.

 

Tip de redactie