Alcatel introduceert prepaid Android-smartphone

AMSTERDAM – Telefoonmaker Alcatel komt met een mobieltje voor mensen die wel aan de smartphone willen, maar geen zin hebben in een vast contract.

De T-Mobile Move is een Android 2.2-smartphone van pakweg 80 euro. Om de kosten te drukken is duidelijk bespaard op diverse componenten. Zo is het 2,8-inch touchscreen met zijn resolutie van 320 bij 240 pixels niet de grootste en de scherpste, terwijl de ingebouwde 2-megapixelcamera evenmin weet te imponeren tussen het geweld van giganten als Samsungs Galaxy S II en Apples iPhone 4.

Maar hoewel Android 2.2 ook niet meer de nieuwste is, biedt het nieuwe mobieltje wel veel van de functies die men van een smartphone mag verwachten. Zo biedt het toestel natuurlijk toegang tot Android Market, terwijl er standaard alvast twintig apps zijn voorgeïnstalleerd. Ook internetten via wifi en 3G is mogelijk.

Verder is het toestel uitgerust met gps, e-mail, Facebook- en Twitter-appsm een video-opnamefunctie en ondersteuning voor Microsoft Exchange ActiveSync. De T-Mobile Move wordt geleverd met een SD-kaart van 2GB en een stel oordopjes.

 

Tip de redactie