Sporthorloge houdt zakken leeg

AMSTERDAM – Wie regelmatig een potje hardloopt, weet hoe belangrijk het is om zo min mogelijk rotzooi mee te zeulen. Het Franse Vea zegt met een sporthorloge te komen dat alle broekzakinhoud in één klap overbodig maakt.

Vea’s Sportive lijkt misschien gewoon een horloge met een afwijkend design, maar volgens de fabrikant heeft het ding veel meer in zijn mars. Het uurwerk laat inderdaad de tijd zien, maar functioneert daarnaast als mp3-speler (met 8GB aan ingebouwd geheugen). Dankzij bluetooth kan men bovendien een draadloze headset gebruiken.

Ondertussen is de wijzerplaat stiekem een 1,5-inch touchscreen. Onder op het horloge is verder een sensor aangebracht die het hartritme in de gaten houdt. Mocht er iets misgaan tijdens het sporten, dan kan men op de SOS-knop drukken, waardoor er een noodsignaal wordt uitgestuurd, compleet met de locatie waar men zich op dat moment bevindt.

Serieuze hardlopers en wielrenners zullen ook de afgelegde kilometers en het aantal verbrande calorieën in beeld zien verschijnen, terwijl men op een rustiger moment de camerafunctie kan gebruiken. Vea brengt zijn multifunctionele sporthorloge medio juli op de markt voor ongeveer 399 euro.

 

Tip de redactie