iRemocon verandert iPhone in afstandsbediening buiten de deur

AMSTERDAM – Steeds meer fabrikanten zien kans om smartphones om te toveren in universele afstandsbedieningen. Het Japanse Glamo Inc ook, maar dan wel op een bijzondere manier: met zijn iRemocon kan men zijn apparaten thuis ook buitenshuis bedienen vanaf de iPhone.

In de basis werkt de iRemocon op een vergelijkbare manier als veel andere producten die de iPhone in een universele afstandsbediening veranderen. Het apparaat stuurt infraroodsignalen naar de televisie, blu-rayspeler, digitale tv-ontvanger, versterker, et cetera. Via wifi ontvangt het kastje commando’s van de iPhone, waarvoor gebruikers gratis de benodigde app kunnen downloaden.

Bijzonder aan de iRemocon is dat de gebruiker niet thuis hoeft te zijn om deze commando’s te versturen. De app maakt ook buitenshuis verbinding met het kastje dat op het thuisnetwerk is aangesloten, zolang de iPhone ten minste verbonden is met het internet. Zo kan men ook vanaf de andere kant van de wereld een opname starten of de tv uitzetten, als de kinderen naar bed moeten.

De iRemocon is verkrijgbaar op Amazon, maar van het apparaat is voorlopig alleen een Japanstalige versie beschikbaar. De prijs bedraagt ongeveer 230 euro.

 

Tip de redactie