Toshiba introduceert brilvrije 3D-laptop in Europa

AMSTERDAM – Toshiba’s eerder aangekondigde 3D-laptop-zonder-bril komt binnenkort uit in Europa. De fabrikant heeft laten weten dat het nieuwe Qosmio-model vanaf augustus verkrijgbaar zal zijn.

In januari dit jaar liet Toshiba al enkele prototypes zien van laptops die 3D konden tonen zonder bril. Inmiddels laat het bedrijf weten zijn eerste brilvrije 3D-laptop in augustus in Europa uit te brengen. De bewuste Qosmio F750 3D komt dan uit in Engeland voor ongeveer 1300 pond.

De laptop is uitgerust met een 15,6-inch full-hd scherm dat 3D-beelden kan tonen, zonder dat de gebruiker een speciale bril op hoeft te zetten. Voor dit 3D-effect moet de laptop wel ‘weten’ waar de gebruiker zit. Door de ingebouwde webcam te combineren met facetracking-technologie, denkt Toshiba een goede 3D-ervaring te kunnen bieden.

De F750 zal verder worden uitgerust met een Intel Core i7-processor en een GeForce GT540M-videokaart van Nvidia. Ook heeft de laptop een ingebouwde blu-rayspeler en een usb 3.0-poort aan boord. Wanneer en voor welke prijs de laptop verkrijgbaar zal zijn in Nederland, is nog niet bekend.

 

Tip de redactie