Bizarre cadeaus bij smartphones in Zuid-Korea

AMSTERDAM – In Zuid-Korea hebben kleine fabrikanten van smartphones bizarre stunts bedacht om klanten te trekken. Tweelingen krijgen twee smartphones voor de prijs van één en onder nieuwe klanten wordt een Ferrari verloot.

Dat schrijft Reuters woensdag.

De kleine fabrikanten grijpen naar dergelijke acties om concurrentie te kunnen bieden aan giganten als Samsung en Apple.

Ferrari

Een Zuid-Koreaanse student won onlangs een Ferrari ter waarde van 260.000 euro omdat hij het toestel Vega Racer had gekocht. Hij was de gelukkige winnaar van alle nieuwe klanten.

KT Tech, een andere kleine fabrikant, biedt mensen twee smartphones voor de prijs van één, maar deze actie geldt alleen voor tweelingen. Op die manier hoopt het bedrijf de verkoop van de smartphone Janus een boost te geven.

Daarnaast gaf KT Tech ook laptops, lcd-schermen en cadeaubonnen weg aan klanten die een LG-toestel kochten. De verkoop van die toestellen zou achterblijven. Motorola geeft ondertussen aan drie nieuwe klanten van de smartphone Atrix tickets voor een cruise.

Smartphones

De acties lijken vruchten af te werpen. Na het weggeven van een Ferrari en een reis naar een pretpark rond het beroemde automerk in Abu Dhabi ziet het bedrijf achter de Vega Racer de verkoop omhoog schieten.

Per dag worden inmiddels zo’n vijfduizend toestellen verkocht. In juni betekende dat een verkooprecord. De penetratie van smartphones in Zuid-Korea bereikt dit jaar naar verwachting 42 procent. Twee jaar geleden lag dit percentage op slechts 2 procent.
 

Lees meer over:
Tip de redactie