'Nokia verlaagt prijzen smartphones'

AMSTERDAM – Nokia gaat de prijzen van smartphones vanaf begin juli flink verlagen om het marktaandeel op de mobiele markt te herstellen.

Dat stellen twee anonieme bronnen tegenover Reuters.

Eén van de bronnen, direct betrokken bij het prijsbeleid van Nokia, stelt dat de toestellen N8, C7 en E6 flink in prijs zullen worden verlaagd. De smartphones moeten ongeveer 15 procent goedkoper worden.

Deze drie toestellen kosten allemaal ongeveer 400 euro en zullen vanaf begin juli naar verluidt dus over de toonbank gaan voor zo'n 340 euro.

Afgeprijsd

De anderen modellen zouden minder worden afgeprijsd, maar over het hele portfolio zouden veranderingen worden doorgevoerd. De andere bron, werkzaam bij een Europese provider, stelt dat dergelijke wijzigingen al lange tijd niet voorgekomen zijn.

Nokia wil niet reageren op de geruchten, maar stelt wel dat eventuele veranderingen onderdeel zijn van het gebruikelijke beleid.

Marktaandeel

De Finse telefoonmaker kampt al lange tijd met een daling van het marktaandeel op de mobiele markt. Nokia kan Apple met de iPhone, Google met Android en RIM met Blackberry niet bijbenen. In het eerste kwartaal van 2011 zakte het aandeel van Nokia naar 25,5 procent, waar het begin 2010 nog 39 procent was.

Om de verloren positie terug te winnen gaat het bedrijf samenwerken met Microsoft. Zo zullen toekomstige toestellen uitgerust worden met Windows Phone 7 en heeft Nokia het eigen besturingssysteem Symbian vernieuwd.

Lees meer over:
Tip de redactie