Powershovel maakt minicamera op usb-stickformaat

AMSTERDAM – Voor wie een digitale spiegelreflexcamera te groot vindt om mee te zeulen op vakantie, komt de Japanse designstudio Powershovel met de Clap. Deze digitale camera schiet foto’s en video’s en is niet veel groter dan een usb-stick.

Men zou verwachten dat de Clap, met op zijn achterkant de slogan ‘Clap your hands!’ (klap in je handen), vanzelf een foto maakt als hij geklap hoort. Dat is niet het geval. De camera werkt normaler dan zijn kleine formaat doet vermoeden: op de minibehuizing zit een priegelige ontspanknop, waarmee men foto’s neemt en filmopnames start.

Gezien het kleine formaat hoeft men niet de beste kwaliteit te verwachten, en een lcd-scherm kan men ook vergeten. Toch lijkt het apparaatje met zijn 2-megapixelsensor voldoende voor fotografen en filmers die hun werk alleen op Youtube en Facebook zetten.

De camera heeft een ingebakken usb-sleutel in de zijkant, waarmee foto’s direct op de pc kunnen worden gezet. Daarnaast is het apparaatje hierdoor ook daadwerkelijk te gebruiken als usb-stick. Voor opslag moet men wel zelf een microSD-kaartje aanschaffen en in het apparaat plaatsen. De Clap kost ongeveer 35 euro.

 

Tip de redactie