Asus introduceert 23-inch monitor voor grafici

AMSTERDAM – Hardwarefabrikant Asus heeft een nieuwe monitor geïntroduceerd, bedoeld voor zakelijk en grafisch gebruik. Door zijn ips-paneel kan het 23-inch scherm kleuren met ‘100 procent’ realisme weergeven, aldus Asus.

Asus brengt de monitor uit binnen zijn ProArt-serie, wat alvast doet vermoeden dat de fabrikant er grafische ‘kunstenaars’ als fotografen en videobewerkers mee voor ogen heeft. Net als veel professionele monitoren voor mensen die grafisch werk doen op de computer, beschikt het apparaat over een zogeheten ips-paneel.

Dankzij dit beeldpaneel kan de PA238Q 100 procent van de sRGB-kleurruimte weergeven, stelt Asus, terwijl de kijkhoeken een ruime 178 graden bedragen. De monitor wordt bovendien in de fabriek gekalibreerd, zodat thuisgebruikers zelf geen kalibratie zouden hoeven toe te passen om foto- en videobeelden zo realistisch mogelijk weer te geven.

De 23-inch monitor heeft een gangbare resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Wat aansluitingen betreft heeft Asus gekozen voor hdmi, displayport, dvi en d-sub, terwijl de PA238Q ook dienstdoet als usb-hub. De prijs is nog niet bekend.

 

Tip de redactie