AMSTERDAM – Sony heeft vier nieuwe hifisystemen aangekondigd voor muziekliefhebbers met een bescheiden woonkamer. De microsets spelen niet alleen ouderwetse cd’s en muziek van usb-sticks af, maar kunnen ook worden aangesloten op het thuisnetwerk.

De CMT-G2BNiP, CMT-G1BiP, CMT-G2NiP en CMT-G1iP zijn in grote lijnen gelijk. Ze zijn zilver van kleur en worden geflankeerd door twee zwarte speakers die groter zijn dan het afspeelsysteem zelf. Alle vier hebben een cd-speler aan boord, een fm-radio en een usb-aansluiting.

Op de usb-poort zijn usb-sticks en externe schijven met mp3-muziek aan te sluiten, maar ook portable mediaspelers en smartphones. Gezien het ‘Made for iPod/iPhone’-label kunnen ook bezitters van Apples muziekspelers hun apparaatjes probleemloos aansluiten.

Daarnaast zijn de twee G2-sets uitgerust met wifi, waardoor ze op het draadloze netwerk zijn aan te sluiten. Gebruikers kunnen er dan ook muziek mee afspelen die op een pc staat of is opgeslagen op een nas-systeem. De CMT-G2BiP en G1BiP hebben bovendien ondersteuning voor digitale radio. Wanneer en voor welke prijs de muzieksetjes op de markt komen, is nog niet duidelijk.