AMSTERDAM – Monster kondigt een stel speakers aan voor audioliefhebbers en muzikanten die een set monitorspeakers zoeken voor in hun thuisstudio.

Monster Cables stond lange tijd vooral bekend om zijn veel te dure kabels, totdat het bedrijf de term ‘Cables’ van zich afschudde en zich ook bezig ging houden met hoofdtelefoons, zoals de populaire Beats by Dr. Dre-reeks. Dat succes smaakt blijkbaar naar meer, want binnenkort komt het bedrijf met een stel heuse monitorspeakers.

De luidsprekers zullen luisteren naar de naam ClarityHD Model One. In de compacte behuizingen zitten 6,5-inch basdrivers met vierlaagse stemspoelen en soft-dome tweeters. Deze componenten zorgen voor diepe bassen en gedetailleerde hoge tonen, aldus Monster in zijn persbericht.

Zoals men van Monster gewend zal zijn, vraagt het bedrijf niet bepaald een budgetprijs voor zijn nieuwe speakers. De luidsprekers – die aanvankelijk in felgele en rode varianten verschijnen, maar later ook in andere kleuren beschikbaar zullen zijn – zullen 750 dollar kosten per paar. Ze zijn medio juli verkrijgbaar.