AMSTERDAM – Er staan 453 dagen na de lancering van de eerste iPad ruim honderdduizend applicaties speciaal voor de tablet in de App Store.

Dat bericht Macstories.net donderdag. Eind maart stond de teller op 75.000 applicaties.

Op de iPad zijn uiteraard ook de normale iPhone-applicaties te gebruiken, maar deze maken geen gebruik van het grote scherm.

Pluspunt

Het aantal applicaties is een groot pluspunt voor de tablet van Apple omdat het aantal beschikbare programma’s mede bepaaly hoeveel je met het apparaat kan. Begin mei waren er voor tablets met Android Honeycomb slechts enkele honderden apps beschikbaar.

Ook andere concurrenten zoals de Playbook, van de maker van de Blackberry, hebben bij lange na niet het aantal applicaties dat Apple heeft weten te realiseren voor de iPad.

Geen tegengas

Apple lijkt op de tabletmarkt zonder tegengas door te stomen. Zo werd vorige week duidelijk dat van al het tabletverkeer 89 procent wereldwijd verzorgd wordt door Apple. In de Verenigde Staten ligt het percentage zelfs op 97 procent.

In het derde kwartaal verwacht Apple tot veertien miljoen iPads te verschepen. De concurrentie is, onlangs lanceringen in de afgelopen maanden, nog niet echt op gang gekomen. De meeste fabrikanten verschepen zo’n honderdduizend exemplaren per maand.