AMSTERDAM – Asus lanceerde woensdag een nieuwe gamelaptop onder de naam G74Sx. Van de laptop verschijnen twee varianten, die elk eventueel van een 3D-compatibel scherm kunnen worden voorzien.

De G74Sx is een laptop van 17,3 inch, voorzien van een full-HD scherm. Gamers kunnen kiezen uit een variant met een Intel Core i7-processor en eentje met een iets minder rappe Core i5-chip. In beide gevallen worden de gamebeelden berekend door een Nvidia GeForce GTX 560M-videokaart.

Van beide versies komen ook duurdere exemplaren beschikbaar. Deze modellen zijn voorzien van een sneller 120Hz scherm en Nvidia’s 3D Vision, waarmee men spellen en films in 3D kan bekijken via een meegeleverde actieve-sluiterbril. Ook kan men die laptops aansluiten op 3D-compatibele televisies en projectors. Daarnaast verschijnt er een goedkopere variant met een lagere-resolutiescherm (1600 bij 900).

Afhankelijk van het gekozen model, beschikken de laptops over een dvd- of blu-raydrive en tot 16GB werkgeheugen. Ook de opslagmethode varieert per model: zo is er volgens Asus’ persbericht keuze uit een 160GB ssd of harddisks van maximaal 750GB. Wanneer en voor welke prijzen de laptops in de winkels zullen liggen, is nog niet duidelijk.