AMSTERDAM – Voor mensen die 3D best interessant vinden, maar een 3D-tablet of zelfs de Nintendo 3DS wat te duur vinden, komt Brando met een 3D-portablemediaspeler (pmp) van nog geen 125 euro.

De Gadmei P83 3D PMP Player heeft zijn naam niet echt mee, maar bezit wel genoeg spierballen om 3D-video’s en foto’s in vol ornaat weer te geven. Het apparaat heeft een 8-inch scherm met HD-resolutie (1280 bij 768) dat geschikte video’s ruimtelijk weergeeft, zonder dat de kijker een speciaal brilletje hoeft te dragen.

Hoewel de forse pmp wat wegheeft van een tablet, moet men het ding niet verwarren met een goedkope iPad-rip-off. Zo kan men er niet mee surfen of e-mailen (internetfunctionaliteit ontbreekt) en is het scherm geen touchscreen. Wel is het apparaat te gebruiken om (3D-)video’s, foto’s en muziek af te spelen.

De Gadmei P83 heeft 4GB aan ingebouwde opslagcapaciteit. Wie wat meer opslagruimte nodig heeft, kan een SD-kaartje in de strijd gooien. De witte 3D-pmp is vooralsnog alleen via Brando’s webshop verkrijgbaar voor 179 dollar, wat zich vertaalt naar nog net geen 125 euro.