AMSTERDAM – Horlogemaker Tag Heuer blijft niet altijd bij zijn leest. Af en toe brengt de fabrikant een chique mobieltje uit, zoals nu: het bedrijf introduceert de Link, een nieuwe Android-smartphone met veel luxe materialen en een stevige prijs.

Peperdure horloges willen nog wel eens flink achter de technische feiten aanlopen, maar met de Link valt dat nog best mee. De smartphone voor mensen met een goedgevulde bankrekening kan niet helemaal mee met de modernste toestellen, maar men kan er toch een behoorlijk potje Angry Birds op spelen.

Zo heeft de Link Googles Android 2.2 als besturingssysteem – met misschien een update-optie naar het inmiddels toch wel standaard te noemen Android 2.3 – en een 3,5-inch touchscreen met een behoorlijke resolutie van 800 bij 480 pixels. Ook een 5-megapixelcamera ontbreekt niet. Wel is de meegeleverde flashcapaciteit van 8GB een beetje aan de krappe kant.

Maar hoewel de technische specificaties behoorlijk zijn, moet de Tag Heuer Link het vooral van zijn uiterlijk hebben. Vermogende klanten kunnen kiezen uit diverse luxe materialen, zoals goud, titanium, leer en diverse dierenhuiden. De prijs kan daardoor stevige vormen aannemen, te beginnen bij 4700 euro.