AMSTERDAM – Wie zijn liefde voor Googles populairste besturingssysteem niet onder stoelen of banken wenst te steken, komt het Amerikaanse Now!Supplier met de Google Android Mini Speaker. Deze miniluidspreker is vormgegeven naar het voorbeeld van de bekende robot uit het Android-logo.

De kleine luidspreker is zo’n 8,5 centimeter hoog en heeft een diameter van 5,5 centimeter. Daarmee is het klein genoeg om mee te nemen en dankzij een ingebouwde, oplaadbare accu is dat ook technisch gezien een goed idee. Met zijn batterij moet de kleine, muzikale robot goed zijn voor vier tot vijf uur luisterpret, aldus Now!Supplier.

De robotvormige luidspreker, die overigens niet van Googles eigen merknaam is voorzien, heeft geen draadloze verbindingsmogelijkheden. Wel speelt hij op allerlei andere manieren muziek af. Zo kan men zijn smartphone of tablet aansluiten via een minijackkabel, zijn er microSD-kaartjes met muziek te gebruiken en zit er een fm-radiofunctie op.

De muzikale robot is beschikbaar in een groene en bruine variant, die beiden voorzien zijn van oplichtende ledjes rond de nek. Een usb-oplaadsnoer en minijackkabel worden meegeleverd. De prijs bedraagt zo’n 21 euro per speaker.