AMSTERDAM – Wie zijn oude, trouwe, bluetooth-loze audiosysteem wil gebruiken om muziek van tablet of smartphone af te spelen, kan een zogeheten bluetooth-ontvanger in huis halen. De AirBlue is er zo eentje.

De mp3-speler, smartphone of tablet is natuurlijk altijd met een simpel geluidskabeltje op de versterker aan te sluiten, maar dat maakt het een stuk lastiger om de muziek te bedienen vanuit de luie stoel. Een bluetooth-ontvanger verhelpt dat euvel, zoals XtremeMac al eens liet zien met zijn InCharge Home BT. Maar zo’n oplossing wil nog wel eens prijzig uitvallen.

Kanex komt met een iets goedkopere oplossing, die bovendien kant en klaar is. De puckvormige AirBlue neemt geen stopcontactaansluiting in beslag, maar werkt op een oplaadbare accu. Deze accu is volgens de fabrikant goed voor tien uur aan muziek.

Het apparaatje ontvangt muziek draadloos van bijvoorbeeld een iPhone, en stuurt dat geluid via een minijack- of tulpstekker door naar de stereoset. De benodigde kabels worden meegeleverd, evenals een usb-oplaadkabel voor de AirBlue. De prijs zou zo’n 50 dollar bedragen.