AMSTERDAM – De groei van het aantal consumenten met een tablet in de VS zwakt af terwijl de groei van consumenten met een e-reader juist toeneemt.

Dat blijkt uit gegevens van onderzoeksbureau Pew.

In mei 2011 had 12 procent van de volwassen Amerikanen een e-reader. In november 2010 stond dit percentage nog op 6 procent. De groei in deze zes maanden is explosiever dan de groei in de zes maanden vóór november 2010.

Tablets

Bij het aantal Amerikanen dat een tablet bezit is juist een tegenovergestelde trend te zien. De groei van het aantal tableteigenaren was vóór november 2010 een stuk sterker dan in de afgelopen zes maanden.

Zo had in mei 2011 8 procent van alle volwassen Amerikanen een tablet in huis terwijl dat in november 2010 5 procent was.

Onderzoek

De gegevens zijn niet gebaseerd op verkoopcijfers omdat Pew zich alleen richt op volwassen tablet- en e-readereigenaren. Het onderzoeksbureau ondervroeg 2277 Amerikanen van ouder dan 18 jaar in de periode van 26 april tot 22 mei.

Dat de groei van het aantal tableteigenaren afneemt, betekent niet direct dat de groei in de verkoop van tablets dit ook doet. Het kan zo zijn dat nieuwe tablets gekocht worden door consumenten die voorheen ook al een tablet in hun bezit hadden.