AMSTERDAM – Nokia heeft een exemplaar van zijn eerste smartphone met Windows Phone 7 Series getoond. Het getoonde toestel vertoont opvallende gelijkenissen met de onlangs geïntroduceerde Nokia N9.

Van de geheime presentatie lekten foto’s en video’s uit. Hierop is Nokia’s CEO Stephen Elop te zien met de ‘Sea Ray’, de codenaam van een mobieltje met Windows Phone 7 Series als besturingssysteem.

Het ontwerp van de Sea Ray lijkt sterk op dat van Nokia’s onlangs geïntroduceerde N9. Het Windows-toestel heeft een scherm dat uit zijn behuizing lijkt te bollen, net als bij de nieuwe MeeGo-smartphone van het bedrijf.

Toch zijn er ook aanwijzingen dat het om een aangepast design gaat. Zo heeft de getoonde telefoon een extra knop aan de zijkant en is de ledflitser bij de 8-megapixelcamera op de achterkant anders geplaatst.

Nokia kondigde eerder dit jaar aan over te stappen op Windows Phone 7 Series voor zijn smartphones. Het eerste toestel zou voor het einde van het jaar zijn in Nederland verkrijgbaar zijn.