AMSTERDAM – Bose lanceert twee nieuwe hoofdtelefoons, waaronder een vernieuwde versie van de QuietComfort-koptelefoon met ruisonderdrukking. De nieuwe QuietComfort 15 beschikt nu ook over een ingebouwde microfoon voor hands-free bellen via smartphones en tablets.

Onder de QuietComfort-vlag bracht Bose eerder al verschillende hoofdtelefoons uit, die vooral opvielen door hun actieve ruisonderdrukking. Ook de nieuwe QuietComfort 15 Acoustic Noise Cancelling-koptelefoon is weer voorzien van deze technologie, die volgens Bose het omgevingsgeluid wegfiltert aan boord van bijvoorbeeld de trein, bus of het vliegtuig.

Het nieuwe model heeft een ingebouwde microfoon in het snoer, waardoor deze ook als headset gebruikt kan worden. Volgens Bose is de headsetfunctie compatibel met de iPhone, iPod touch en iPad.

Ook Boses nieuwe AE2i heeft deze microfoon aan boord. Deze audioheadset moet het zonder ruisonderdrukking stellen, maar wordt wel geleverd met een compacte afstandsbediening. De AE2i heeft een adviesprijs van 179 euro, terwijl de QuietComfort 15 zo’n 349 euro moet kosten.