AMSTERDAM – Archos komt in september met een huistelefoon die op Android draait. Naast deze Archos 35 Smart Home Phone brengt het bedrijf in september ook de Archos 35 Home Connect uit, een webradio met Android als besturingssysteem.

Volgens Archos is de Android-huistelefoon vergelijkbaar met smartphones die op Googles besturingssysteem draaien. Het toestel moet worden aangesloten op een adsl-router en maakt het mogelijk om via zijn touchscreen te internetten, te mailen, apps te gebruiken en te videobellen.

Ook de nieuwe Android-webradio van Archos is voorzien van een touchscreen. Volgens de fabrikant biedt het portable toestel toegang tot ruim vijftigduizend webradiostations en muziek op het eigen thuisnetwerk. Dankzij een camera is de Archos 35 Home Connect ook als babyfoon te gebruiken, aldus het bedrijf. Ook voor dit apparaat zijn apps te downloaden, waaronder weerapplicaties en spellen.

Archos laat weten de twee apparaten eind september op de markt te brengen. De huistelefoon krijgt een adviesprijs mee van 149 euro, terwijl de Archos 35 Home Connect 139 euro moet gaan kosten.