AMSTERDAM – Leica introduceert de M9-P, een nieuwe systeemcamera die gebaseerd is op de in 2009 uitgebrachte M9. Met een prijskaartje van 8000 dollar lijkt de 18-megapixelcamera vooral bedoeld voor vermogende fotografen.

De M9-P is technisch gezien gelijk aan de M9 die Leica in 2009 op de markt bracht. Het toestel schiet foto’s van 18 megapixels, is compatibel met Leica’s M-lenzen en mag zich volgens Leica nog steeds de compactste volbeeldcamera ter wereld noemen.

Alleen aan de buitenkant van de camera is het een en ander veranderd. Zo is het 2,5-inch lcd-scherm achterop bedekt met een ‘haast onbreekbare’ laag saffier. Om dit materiaal op maat te snijden, heeft Leica diamantbewerkingsgereedschappen moeten gebruiken. Ook is er een antireflectieve laag over het scherm geplaatst, waardoor de display beter te zien is in direct zonlicht.

Daarnaast heeft Leica het materiaal van de body enigszins onder handen genomen om de grip op het toestel te vergroten. De M9-P heeft een adviesprijs van 7995 dollar (5564 euro) en is daarmee even duur als de M9, toen die in 2009 op de markt kwam.