AMSTERDAM – Het Amerikaanse Keith McMillen Instruments introduceert de SoftStep KeyWorx. Dit apparaat is een controller waarmee men de computer vrijwel volledig met de voeten kan bedienen, aldus de fabrikant.

De nieuwe usb-controller bestaat uit een pedalenbord met tien genummerde en vier richtingsknoppen. De tien programmeerbare nummerknoppen zijn drukgevoelig. Men kan er maximaal honderd functies aan toewijzen, van het openen van specifieke programma’s tot specifieke handelingen in computerspellen.

De controller is geschikt om mensen met een handicap aan het computeren te helpen, aldus Keith McMillen Instruments. Maar de fabrikant ziet zijn vinding ook als een handige oplossing voor computeraars met rsi, gamers, muzikanten en videobewerkers.

De SoftStep KeyWorx is in de VS beschikbaar voor 290 dollar (201 euro). Er zijn nog geen plannen bekendgemaakt om de pedalencontroller naar Nederlandse winkels te brengen, maar het apparaat is wel beschikbaar via webshops als Amazon en Disabled Online.