AMSTERDAM – Nokia introduceert de Nokia Play 360, een ronde en draadloze speaker voor mobiele telefoons. De luidspreker is uitgerust met NFC en bluetooth.

De Nokia Play 360 maakt op een bijzondere manier gebruik van Near Field Communication (NFC). Hoewel de luidspreker muziek draadloos van mobieltjes ontvangt via bluetooth, kan men de Play 360 inschakelen door er even met de telefoon tegenaan te tikken. Het mobieltje moet dan zelf uiteraard ook zijn uitgerust met NFC-technologie.

Ook is de NFC-technologie – die vooral bekendstaat als een middel om te betalen met mobieltjes – te gebruiken om meerdere exemplaren van de Play 360 met elkaar te paren. Als men twee van deze speakers bezit, ‘voelen’ de luidsprekers elkaars aanwezigheid en wordt automatisch overgeschakeld van mono- naar stereogeluid.

De Nokia Play 360 verschijnt inverschillende kleuren en het design sluit aan op dat van Nokia’s nieuwe N9. De speaker zal vanaf het derde kwartaal beschikbaar zijn voor een adviesprijs van 149 euro per stuk.