AMSTERDAM – ‘Waterbestendige’ elektronica hebben vaak kleine lettertjes, waaruit blijkt dat ze maar tot bijvoorbeeld drie meter onder water kunnen. De Oceanographic 4000 zijn de kleine lettertjes vervangen door grote cijfers, zowel wat de maximale diepte betreft als de prijs.

Het nieuwe polsklokje van de Zwitserse horlogemaker Hublot is in een uiterst stevige behuizing gestoken en bevat componenten die robuust genoeg zijn om ook 4 kilometer onder het wateroppervlak hun ding te blijven doen. Men kan er dus gerust een paar kilometer mee duiken, zonder de tijd uit het oog te verliezen.

Het horloge komt in twee varianten, die beiden in een beperkte oplage worden uitgebracht. De eerste Oceanographic 4000 heeft een behuizing van titanium en komt in een oplage van duizend stuks, terwijl de tweede variant is gemaakt van koolstofvezel en goed is voor 500 exemplaren.

Met hun lange adem en stevige materialen zijn de horloges echter niet voor iedereen weggelegd. De titaniumversie heeft een adviesprijs van een slordige 20 duizend dollar. Voor zijn broertje van koolstofvezel vraagt Hublot nog eens 6 duizend dollar extra. Voor die prijs krijgt men wel twee polsbandjes: eentje voor onder water en eentje voor op het land.