AMSTERDAM – Huawei, een elektronicafabrikant uit Singapore, heeft de eerste tablet aangekondigd die zal draaien op Google’s nieuwe Android 3.2-besturingssysteem. Het betreft de MediaPad, een tablet van 7 inch.

De MediaPad is volgens het bedrijf de eerste tablet met Android 3.2 ter wereld. De nieuwste versie van het besturingssysteem is volgens de fabrikant uit Singapore vergelijkbaar met Android 3.1, maar dan speciaal bedoeld voor tablets kleiner dan 10 inch.

De nieuwe tablet draait op een dualcore-processor van 1,2GHz en heeft een 7-inch multitouch ips-scherm. Achter op het apparaat zit een 5-megapixelcamera waarmee men ook videobeelden in HD kan vastleggen. Voorop zit een 1,3-megapixelwebcam voor videochatten. Het apparaat kan gebruikt worden om full-HD video’s af te spelen op een extern scherm.

De MediaPad is met zijn 10,5 millimeter iets dikker dan Samsungs Galaxy Tab 10.1 en weegt 390 gram. Het apparaat heeft ondersteuning voor wifi en 3G en zou een batterijduur van meer dan zes uur hebben. De tablet komt in het derde kwartaal op de markt. De prijs is nog niet bekend.