AMSTERDAM – Asus liet hem in maart al even zien op computerbeurs CeBit in Hannover, maar daarna bleef het een tijdje stil rond de G74, de nieuwste gamelaptop van het bedrijf. De laptop blijken eind juni op de markt te komen.

ExcaliberPC, een Amerikaanse computerwinkel die wel vaker de primeur heeft als het op Asus-laptops aankomt, laat weten de nieuwe schootcomputer vanaf 28 juni te kunnen leveren. De verwachting luidt dat het daarna niet lang zal duren, voordat de G74 ook in Nederland verkrijgbaar is.

De laptop bouwt voort op het design dat Asus anderhalf jaar geleden introduceerde met de G73, een 17,3-inch laptop die ontworpen was naar het voorbeeld van een stealth bommenwerper. De componenten zijn in de tussentijd echter een flinke sprong vooruitgegaan.

De Amerikaanse computerwinkel maakt melding van twee modellen, de G74SX-A1 en de G74SX-3DE, met prijzen van respectievelijk 1745 en 1979 dollar. Beide systemen hebben een Intel Core i7 2630QM ‘Sandy Bridge’-processor, 12GB aan werkgeheugen, 1,5TB harddiskcapaciteit en een GeForce GTX 560M videokaart. Het enige verschil betreft het 3D-scherm en de meegeleverde 3D-bril bij de duurdere versie.