AMSTERDAM – Na maanden van geruchten heeft Motorola de opvolger van de Milestone 2 officieel geïntroduceerd. Zoals verwacht gaat het toestel Milestone 3 heten en krijgt het een dualcore-processor en Android 2.3 als besturingssysteem.

Motorola heeft de smartphone officieel voorgesteld op een telecomconferentie in China. Daarbij werden vooral eerdere geruchten bevestigd. Zo draait het toestel inderdaad op de verwachte Tegra 2 dualcore-chip van Nvidia en blijkt de 8-megapixelcamera achter op de smartphone in staat om video’s in full-HD op te nemen.

Verder krijgt het nieuwe mobieltje een 4-inch touchscreen aan boord dat men omhoog kan schuiven om zich toegang te verschaffen tot een qwertytoetsenbord. Het scherm heeft een resolutie van 960 bij 540 pixels en toont de gebruikersinterface van Google’s nieuwe smartphone-OS, Android 2.3.

Hoewel de bevestigde specificaties volledig in lijn zijn met de verwachtingen, blijken de geruchten op één punt wel de mist in te zijn gegaan. Er werd verwacht dat het toestel al in mei – en onder de naam Droid 3 – in de VS zou worden gelanceerd, maar dat wordt niet meer gehaald. Motorola laat weten het toestel in de loop van de zomer uit te brengen. Een prijs is nog niet genoemd.