AMSTERDAM – Fujitsu introduceert de F-022, een mobieltje voor vrouwen dat zijn doelgroep niet alleen probeert in te palmen met zijn uiterlijk, maar ook met zijn geur.

De openklappende mobiele telefoon heeft een gouden kleurtje en tal van fonkelende juwelen in zijn body, maar dat is niet zijn opvallendste eigenschap. Bijzonderder is de ‘verwijderbare geurhanger’ waar eigenaressen hun favoriete parfum op kunnen achterlaten.

Ook de 8,1-megapixelcamera achter op de telefoon heeft een functie die Fujitsu speciaal heeft bedacht voor vrouwelijke fotofanaten. Deze ‘beautiful skin’-stand zou de huidtinten in foto’s oppoetsen, zodat gezichten van vriendinnen er net zo uitzien als die van modellen in de gemiddelde fotoglossy.

De mobiel zou verder voorzien zijn van water- en stofbestendige technologie, maar wat dat in dit geval precies inhoudt, laat Fujitsu in het midden. De F-022 komt deze week voor een nog onbekende prijs uit in China. Of Fujitsu het toestel ook in Nederland uitbrengt, is nog niet bekend.