AMSTERDAM - Blackberrymaker Research In Motion (RIM) heeft een slecht afgelopen kwartaal achter de rug.

Dit meldt Reuters vrijdag. De afgelopen drie maanden verkocht RIM 13,2 miljoen Blackberry’s terwijl eerdere ramingen een verkoop van rond de 14 miljoen voorspelden.

Hiermee heeft RIM een slechter kwartaal achter de rug dan dezelfde periode in 2010.

Kritiek op het bedrijf komt ondermeer van Colin Gillis, analist van BGC-Partners. "RIM brengt geen vernieuwende modellen uit." Het bedrijf belooft toestellen uit te brengen die draaien op het nieuwe QNX-Platform, maar niet voordat het met een reeks apparaten komt die een verbeterde versie hebben van het huidige besturingssysteem.

Augustus

Nieuwe modellen van de Torch en de Storm worden pas in augustus verwacht. Blackberry lijkt het te verliezen van de allure van iPhone.

Afgelopen maand werd het bedrijf nog door aandeelhouders aangeklaagd vanwege het geven van foutieve en misleidende verklaringen over hun financiële situatie. Hierdoor zouden de aandeelhouders schade hebben geleden.

Eind maart 2011 bleek dat er in het fiscale jaar 2011 meer Blackberry’s verkocht waren dan ooit. RIM stelde dat de winst en de omzet uiteindelijk lager uitkwamen omdat het bedrijf meer geld had besteed aan onderzoek en marketing.

Reorganisatie

RIM heeft een reorganisatie aangekondigd die het huidig kwartaal nog in gang gezet gaat worden.  Dit zal de resultaten in het derde kwartaal moeten verbeteren. Het aantal ontslagen wordt niet genoemd.