AMSTERDAM – Voor kritische audiopuristen die geen genoegen nemen met een eenvoudige mp3-speler, komt Colorfly met de Pocket HiFi C4. Dit zou de eerste portable muziekspeler ter wereld zijn die 24-bits wav-bestanden met een frequentie van 192KHz kan afspelen.

De Pocket HiFi C4 ziet eruit als kruising tussen een ouderwetse radio en een sigarendoosje. Binnen zijn donkere behuizing van walnotenhout is een legertje high-end audiochips te vinden, bijgestaan door prijzige componenten, waaronder een kristallen oscillator.

Het apparaatje heeft ook enkele bijzondere aansluitingen. Zo is de standaard minijackaansluiting van de gemiddelde mp3-speler verruild voor een 6,3-millimeter jackaansluiting. Deze koptelefoonpoort ondersteunt ook professionele hoofdtelefoons die hun eigen voeding nodig hebben, zodat er geen externe voedingskastjes gebruikt hoeven te worden.

De Pocket HiFi C4 beschikt daarnaast over onder meer een spdif-aansluiting voor moderne geluidssystemen. Of de ‘mp3’-speler voor gevorderden ook ingebouwd geheugen heeft is niet helemaal duidelijk, maar men kan er in elk geval een microSD-kaart van maximaal 32GB in kwijt.

De Colorfly Pocket Hifi kost € 599,- en is te verkrijgen bij RMR Soundsystems.