AMSTERDAM – Sharp introduceerde deze week een nieuwe serie lcd-televisies in Japan. Deze Aquos L-serie bestaat uit 3D-televisies die zijn uitgerust met tal van nieuwe functies voor onder meer smartphonebezitters.

De Aquos L-serie zal in Japan bestaan uit vier modellen van 40, 46, 52 en 60 inch. De vier tv’s hebben een THX3D-certificatie en 240Hz beeldverversing. Sharp claimt een contrastraio van 7.000.000:1 en heeft de televisies uitgerust met acht luidsprekers, om de geluidskwaliteit een duwtje in de rug te geven.

Opvallend zijn de vele nieuwe functies, waaronder Sharps eigen video-on-demanddienst ‘Aquos City’. Ook zijn de tv’s uitgerust met Smartphone Aquos Remote, een functie die smartphonebezitters in staat stelt om hun tv met de mobiel te bedienen.

Daarnaast wordt stembediening via smartphones ondersteund, bijvoorbeeld om snel naar een bepaalde tv-opname te gaan. De Aquos L-televisies zijn dan ook voorzien van een opnamefunctie via externe usb-harddisks. Ook nieuw is de Smart Familink-functie, waarmee men draadloos foto-, film- en muziekbestanden kan uitwisselen tussen televisie, tablet en smartphone.

Het kersverse televisiekwartet komt medio juli in de Japanse winkels te liggen. Prijzen beginnen bij omgerekend 1927 euro voor de 40-inch versie en eindigen bij zo’n 4000 euro voor het 60-inch model. Of de Aquos L-serie in zijn huidige vorm ook naar Nederland komt, is nog niet duidelijk.