AMSTERDAM – Tijdens de InfoComm-beurs in het Amerikaanse Orlando toont Casio deze week vier nieuwe projectors die geen gebruikmaken van een kwiklamp. Net als andere kwikloze beamers gebruiken Casio’s nieuwe telgen een ledlamp, maar daar houdt het niet bij op, aldus de Japanse elektronicafabrikant.

De nieuwe lichting projectors gebruikt een combinatie van verschillende technieken om een lange lampduur en grote lichtopbrengst te realiseren. Naast een ledlamp worden bijvoorbeeld ook laser- en fluorescerende elementen ingezet om een beeld op het projectiedoek te stralen.

Casio stelt dat het er hierdoor in geslaagd is om een geschatte lamplevensduur van 20 duizend uur te bereiken. Daarnaast zouden de projectors die met de technologieëncocktail zijn uitgerust een stevige lichtopbrengst hebben van maximaal 3500 lumens.

Onder de nieuwe apparaten zijn twee zogeheten ‘short-throw’-projectors, die van kleine afstand forse beelden op het doek kunnen toveren en twee normale zakelijke projectors met 3D-mogelijkheden. Wanneer de projectors op de markt komen en wat ze gaan kosten, is nog niet bekend.