AMSTERDAM – JVC blaast zijn Kaboom, een gettoblaster die oorspronkelijk in 1998 werd geïntroduceerd, nieuw leven in. Het bedrijf brengt een nieuw model uit dat onder meer is voorzien van een iPhone-dock.

De nieuwe Kaboom heet JVC RV-NB70 en is nog steeds een indrukwekkend ogende gettoblaster met stevige speakers en subwoofers. De robuust uitziende muziekspeler-voor-op-de-schouder is uitgebreid met een dock voor iPods en iPhones.

Het dock en de aangesloten smartphone of mediaspeler worden afgesloten door een glazen deur, zodat men er gerust mee over straat kan sjouwen. Dankzij een usb-aansluiting zijn ook andere mp3-spelers en muziektelefoons aan te sluiten. Tevens is er nog steeds een goede oude cd-speler aanwezig, die nu echter ook mp3- en wma-bestanden kan lezen.

De moderne gettoblaster heeft een vermogen van 40 watt en kan eveneens gebruikt worden als versterker voor bijvoorbeeld elektrische gitaren. Het apparaat draait op batterijen of via het stopcontact, en wordt geleverd met een afstandsbediening en schouderband.

De gettoblaster kost in de VS 300 dollar. Wanneer en voor welke prijs de nieuwe Kaboom in Nederland verkrijgbaar zal zijn, is nog niet bekend.