AMSTERDAM – Het Amerikaanse iLive heeft een dock vervaardigd dat meer doet dan alleen de muziek van de iPhone of iPod touch te versterken, terwijl de smartphone of mp3-speler wordt opgeladen. De iLive Clock Radio tovert Apple’s apparaatjes ook om in een grotere klok.

Het nieuwe dock doet wat zoveel andere docks doen: sluit men zijn iPhone of iPod touch aan, dan wordt dat apparaatje opgeladen. Ondertussen heeft de Clock Radio zijn eigen ingebouwde stereospeakers, een minijackaansluiting, een wekkerfunctie en een fm-radiofunctie.

Maar het meest bijzonder is de klokfunctie. Het dock ziet er van zichzelf al uit als een klok, maar dan wel een met mankementen. Zo ontbreekt de ‘12’ en zijn ook de wijzers in geen velden of wegen te bekennen. Door een gratis app te downloaden, worden deze ontbrekende klokdetails ingevuld door het scherm van de iPhone.

De tijd van het klokdock wordt automatisch gesynchroniseerd met de iPhone of iPod touch. Wie de Clock Radio als wekker gebruikt, kan het alarm ook tijdelijk het zwijgen opleggen met een druk op de snooze-knop. Het apparaat is enkel via iLive’s eigen webshop verkrijgbaar en kost omgerekend 35 euro.