AMSTERDAM – Het Amerikaanse bedrijf InFocus komt met de Mondopad, een 55-inch televisie met touchscreen en ingebouwde computeronderdelen. Volgens InFocus mag men de aanraaktelevisie echter gerust een tablet noemen, maar dan wel een hele flinke.

De Mondopad bestaat uit een groot full-HD scherm van 55-inch, compleet met multitouch-functionaliteit, wifi en een 720p HD-webcam. Onder de motorkap van de ‘tablet’ zijn verder een Intel Core i5-processor te vinden, bijgestaan door 4GB geheugen.

Het apparaat draait op Windows 7 en is door InFocus van eigen software voorzien. Deze software moet met zijn grote pictogrammen voor een tabletachtige gebruikservaring zorgen. Ook zijn er applicaties beschikbaar die extra functionaliteit toevoegen, zoals een schoolbord-app.

De Mondopad is overigens niet zo mondiaal ingesteld als de naam doet vermoeden. De enorme tablet komt vooralsnog alleen uit in de VS en Canada, waar het apparaat vanaf juli voor bijna 6000 euro te koop zal zijn. Er zijn nog geen plannen om de 55-inch tablet ook in Europa uit te brengen.