AMSTERDAM – Logitech heeft de G400 aangekondigd, een nieuwe muis voor pc-gamers. Met de G400 introduceert de accessoiremaker na ruim zes jaar de officiële opvolger van zijn populaire MX518-gamemuis.

In april 2005 bracht Logitech de MX518 uit, een gamemuis met voor die tijd stevige specificaties, maar ook een relatief bescheiden prijskaartje van 50 dollar. Deze combinatie maakte de muis een van de populairste gamemuizen aller tijden. Zes jaar na dato komt de fabrikant van computer- en gameaccessoires binnenkort met een opvolger, de G400.

De G400 lijkt sterk op zijn voorganger, maar de zilverkleurige bovenkant is inmiddels vervangen door een donkerder kleurtje zonder esthetische deukjes. Binnen in de muis is volgens Logitech een stuk meer veranderd. Zo is de ‘report rate’ – de snelheid waarmee de muis veranderingen doorgeeft aan de computer –verhoogd van 125 meldingen per seconde naar duizend.

Ook is de oude muisresolutie van 1800 dpi bij het nieuwe model verdubbeld. Met de knoppen boven en onder het scrollwiel kunnen gebruikers nog steeds tussen verschillende muisresoluties schakelen.

Verder zegt Logitech de bijbehorende software onder handen te hebben genomen. Deze is gebaseerd op de software die Logitech schreef voor zijn toetsenborden. Hierdoor kunnen gebruikers hun geprogrammeerde macro’s zowel met de muis als met Logitechs gamekeyboards gebruiken.

De G400 komt eind deze week uit in de VS, de rest van de wereld volgt een maand later. De adviesprijs bedraagt 50 dollar en is daarmee net zo hoog als die van de MX518, toen die op de markt kwam.