AMSTERDAM – Richard ‘Doc’ Nagy, de Amerikaan die op eigen houtje een laptop bouwde in neo-Victoriaanse stijl, brengt zijn Steampunk Laptop naar de massa. Nagy heeft besloten de bijzonder uitziende laptop in grotere aantallen te vervaardigen en te koop aan te bieden.

De Steampunk Laptop begon vijf jaar geleden als een privé knutselproject. Met behulp van een hoop brons en koper bouwde Nagy zijn oude HP-laptop om tot een schootcomputer in neo-Victoriaanse stijl. De belangstelling voor de uit de kluiten gewassen retrolaptop rees de pan uit, en dus besloot Nagy meer van dit soort laptops te maken en ze te koop aan te bieden.

In plaats van oude laptophardware heeft de ontwerper besloten wat geavanceerder materiaal te gebruiken voor de ingewanden van zijn nieuwe Steampunk Laptops. Welke onderdelen dat precies zijn is nog niet bekend, maar volgens Nagy zullen de laptops in staat zijn om de nieuwste games en software te draaien.

Goedkoop worden de laptops niet. Wie zijn eigen Steampunk-machine vooruit bestelt, betaalt 5500 dollar. Maar als de pre-orderperiode is afgelopen, zal de prijs 7500 dollar betalen. Voor dat geld mag men wel zelf een afbeelding voor op de klep uitkiezen en een ander antiek lettertype kiezen voor op de keyboardtoetsen.