AMSTERDAM – Dell heeft laten weten dat de eerste 10-inch Honeycomb-tablet van het Amerikaanse bedrijf voorlopig nog niet beschikbaar zal zijn in Europa en de VS. Dell brengt zijn nieuwe Streak 10 Pro deze zomer eerst in China op de markt.

De nieuwe tablet krijgt een volledig glazen voorkant met daarin een 10-inch scherm met HD-resolutie (1280 bij 800). De Streak 10 Pro wordt 1,2 centimeter dik en zal beschikken over twee camera’s (waaronder een 5-megapixelcamera achterop).

Standaard heeft de tablet een SD-kaartopening aan boord, maar om gebruik te kunnen maken van usb- en hdmi-apparaten, moet de nieuwe Streak in een dock worden geplaatst.

Android 3
Het hart van de tablet wordt gevormd door een dual-core Tegra-chip van Nvidia, die zijn werk doet onder Android 3 ‘Honeycomb’. Volgens Amit Midha, Dells president-directeur in China en Zuid-Azië, is dat besturingssysteem een belangrijke aanleiding voor de keuze om de tablet eerst in China uit te brengen.

Volgens Midha wil Dell voor een goede ondersteuning zorgen van klanten die de tablet kopen. Dat houdt volgens de Amerikaanse fabrikant ook in dat er speciale apps voor moeten worden geschreven.

Groeimarkt
Veel Google-diensten, waaronder app-winkel Android Marketplace, zijn in China echter niet beschikbaar, aldus Midha, en het heeft in zijn ogen dan ook geen zin om Chinezen langer op de tablet te laten wachten. Bovendien ziet Dell het Aziatische land als een enorme groeimarkt, stelt de topman.

Wanneer Dell zijn 10-inch tablet in Europa zal uitbrengen, is nog niet bekend. Wel laat Midha weten dat Dell in de tweede helft van dit jaar zal bekijken, wanneer het de Streak 10 Pro buiten China op de markt wil brengen.