AMSTERDAM – Terwijl Nintendo de opvolger van de Wii aankondigde en Sony de naam van de nieuwe PSP bekendmaakte, greep Hyperkin de E3-gamebeurs aan om een oude klassieker in een nieuw jasje te tonen: de SupaBoy.

De SupaBoy is een reïncarnatie van Nintendo’s SNES (of Super Nintendo), bijeengeperst in een gamehandheld. De 16-bits spelcomputer, die in 1991 voor het eerst het levenslicht zag, was in de twintigste eeuw nog goed voor ruim 49 miljoen verkochte exemplaren.

Hyperkin heeft zijn SupaBoy vormgegeven als een klassieke SNES-controller, compleet met alle benodigde spelknoppen. In de bovenkant van het apparaat zit een cartridgeopening, waarin echte SNES-spelcassettes passen.

Tussen de knoppen aan de voorkant is een scherm te vinden. In het prototype dat Hyperkin op de E3 in Los Angeles toonde zit een 3,5-inch scherm, maar het is nog mogelijk dat het uiteindelijke model een groter of kleiner scherm krijgt.

Opvallend zijn de controlleraansluitingen aan de voorkant, waar nog twee extra SNES-controllers in kunnen worden geprikt. Wanneer en voor welke prijs de SupaBoy op de markt komt, is nog niet duidelijk.