AMSTERDAM – Sony introduceerde woensdag de Alpha 35, een nieuwe spiegelreflexcamera binnen Sony’s Alpha-serie. De nieuwe camera komt in augutus in de winkels te liggen.

Sony’s prijst zijn nieuwe spiegelreflex aan als een licht en compact model dat volgens de Japanse fabrikant geschikt is voor ‘fotografen van elk niveau’. De Alpha 35 krijgt een 16,2-megapixelsensor aan boord en kan ook Full-HD videobeelden vastleggen.

Net als zijn voorganger, de Alpha 33, is het nieuwe toestel uitgerust met Sony’s Trnalucent Mirror-technologie, die ook tijdens het filmen van bewegende beelden moet zorgen voor continue autofocus. Foto’s zijn te nemen op een snelheid van maximaal zeven beelden per seconde.

Effecten
Nieuw is de Picture Effect-functie, waarmee gebruikers effecten aan video’s en foto’s kunnen toevoegen. Het resultaat van deze effecten is te zien voordat de ontspannerknop wordt ingedrukt. Ook zegt Sony de batterijduur met 30 procent te hebben verbeterd ten opzichte van de Alpha 33. Een volle batterij zou goed zijn voor 440 foto’s.

Sony brengt de nieuwe spiegelreflexcamera in augustus op de markt. De losse body gaat 600 euro kosten. In combinatie met een 18-55mm lens kost het toestel 700 euro, terwijl men er voor 200 euro extra ook een 55-200mm objectief bij krijgt.