AMSTERDAM – Nyko komt met een groothoekadapter voor Microsofts Kinect. Volgens de fabrikant van gameaccessoires zorgt de adapter ervoor dat Kinect ook te gebruiken is in woonkamers met minder ruimte.

Om Kinect, de cameracontroller voor de Xbox 360, naar behoren te kunnen gebruiken, is behoorlijk wat ruimte nodig in de gamekamer. Staat men te dicht bij het accessoire, dan kan de cameralens simpelweg niet alles ‘zien’. Zeker als er met meerdere personen wordt gespeeld, is een beetje extra ruimte geen overbodige luxe.

Nyko’s nieuwe adapter – de Zoom – is aan de voorkant van de Kinect te bevestigen en verandert de camera- en andere lenzen van de Kinect in groothoeklenzen. Hierdoor kunnen spelers volgens Nyko 40 procent dichter bij de Kinect-sensor staan, zonder dat dit nadelige gevolgen oplevert voor de spelervaring.

Naast de Zoom, die binnenkort voor zo’n 30 euro in de winkels ligt, introduceert Nyko op gamebeurs E3 onder meer ook de Shock n Rock, een robuuste behuizing die om de Nintendo 3DS past en de batterijduur verdrievoudigt. Dit accessoire zal ongeveer 40 euro gaan kosten.