AMSTERDAM – Op gamevakbeurs E3 introduceerde Sony deze week een nieuwe 3D-televisie die speciaal is ontwikkeld voor de PlayStation 3. Het 24-inch scherm gebruikt zijn ingebouwde 3D-technologie ook om multiplayer-games een stukje specialer te maken.

Sony’s nieuwe 3D-scherm laat spellen en films in 3D zien via de bijgeleverde actieve-sluiterbril. Het betreft een full-HD scherm van 24 inch. Volgens Sony zorgt een ingebouwde subwoofer voor stevig geluid.

Bijzonder aan het scherm is zijn tweespelerfunctie. Wanneer twee spelers beide een 3D-bril opzetten, kunnen ze de tweespelerstand van compatibele spellen spelen op hetzelfde scherm, zonder dat het beeld horizontaal of verticaal in tweeën wordt gedeeld. De tv vult het scherm om en om volledig met (2D-)beelden voor elke speler. Door de 3D-bril ziet iedere speler alleen het beeld dat voor hem of haar bedoeld is.

Sony brengt het nieuwe scherm dit najaar op de markt. Het 3D-scherm krijgt een adviesprijs van 499 dollar, en wordt geleverd met vermoedelijk één 3D-bril en de game Resistance 3. Extra brillen kosten 70 dollar per stuk. Europese adviesprijzen zijn nog niet genoemd.