AMSTERDAM – Het Amerikaanse Xceon introduceert een robuuste zaklamp met ingebouwde mp3-speler. Deze ‘Acouztic’ kan op het stuur van een fiets worden gemonteerd, maar is volgens de fabrikant ook te gebruiken bij het bergbeklimmen.

De Acouztic is in eerste instantie bedoeld als een onverwoestbare fietslamp met ingebouwde muziekspeler, maar kan ook worden gebruikt als muzikale zaklamp bij buitenactiviteiten als bergbeklimmen, kamperen en vissen, aldus Xceon.

De lichtkoker is gemaakt van stevig aluminium en laat geen spatje water door, stelt de fabrikant. Een krachtige ledlamp moet een flinke hoop licht opleveren (170 lumens), terwijl een ingebouwde speaker van 3 watt voor muzikale omlijsting zorgt. Men kan er overigens ook een hoofdtelefoon op aansluiten.

De Acouztic heeft 2GB aan ingebouwd geheugen, wat volgens de fabrikant goed is voor 400 à 500 liedjes. De multifunctionele fietslamp wordt geleverd met een fietsmontagekit. Het apparaatje is via Xceons website verkrijgbaar in zes kleuren en kost omgerekend 96 euro.