AMSTERDAM – De Australische computerfabrikant Evolve III introduceert op de Computex-beurs in Taiwan een tablet, die beschikt over drie verschillende besturingssystemen. Eigenaars kunnen bij het opstarten van de tablet kiezen uit Windows 7, Android en MeeGo.

Volgens Evolve III betreft het de eerste zogeheten ‘triple-boot’ tablet ter wereld. Eigenlijk gaat het zelfs om twee tablets, want de Australische fabrikant introduceert twee verschillende versies: de Maestro S en de Maestro C.

De Maestro S werkt op een nieuwe Oak Trail-tabletprocessor van Intel en heeft een 10,1-inch multitouch scherm met een resolutie van 1024 bij 600. De ingebakken batterij zou het onder Windows 7 zo’n 10 uur uithouden, ruim zestien uur onder Android en onder MeeGo zelfs achttien uur.

Zakenreizigers
Evolve III zegt zich met de tablet te richten op gebruikers die hun tablet als een volledige computer willen inzetten, maar ook even snel gebruik willen maken van standaard tabletfuncties als Youtube-filmpjes afspelen, mailen en surfen.

Met de Maestro C richt het bedrijf zich op zakenreizigers. Deze variant heeft dezelfde eigenschappen als de Maestro S, maar voegt daar een draaibare zijkant aan toe. Deze zijkant functioneert als standaard en is volgens Evolve III ideaal om de tablet overeind te houden op het uitklapbare tafeltje van een vliegtuigstoel.

De Australische fabrikant brengt de nieuwe tablets eerst in zijn thuisland op de markt voor omgerekend 589 (Maestro S) en 607 euro. Of en wanneer de Maestro’s naar Europa komen, is nog niet duidelijk.