AMSTERDAM – De Fling – een controller die met zuignappen op het scherm van de iPad kan worden bevestigd – komt ook naar de iPhone. De nieuwe Fling Mini zal ook te gebruiken zijn om touchscreengames op de iPod touch en Android-smartphones te bedienen.

Fling-bedenker Test One Design introduceerde in januari een controller voor de iPad, die bedoeld was om games te besturen die met virtuele richtingsknoppen werken. De fysieke controller moest voor meer controle zorgen. Het doorzichtige materiaal van de Fling houdt in dat men de onderliggende delen van het scherm nog wel gewoon kan zien.

De Amerikaanse fabrikant zegt erin geslaagd te zijn om de transparante zuignapcontroller een kopje kleiner te maken, waardoor deze nu ook geschikt is voor de kleinere touchscreens van smartphones. De Fling mini neemt echter wel een groter deel van een iPhone-scherm in beslag, dan zijn grotere broer doet bij de iPad.

De Fling mini is inmiddels vooruit te bestellen op de website van Ten One Design. De minijoystick wordt per paar geleverd en kost 25 dollar. Vanaf half juli is de Fling mini daadwerkelijk verkrijgbaar via Ten One Desings webshop.