AMSTERDAM –Memoright heeft de opslagcapaciteit van ssd’s een flinke zet in de rug gegeven. Op de Computex-beurs in Taiwan toont de geheugenfabrikant een 2,5-inch solid state drive van 800GB.

Ssd’s zijn sneller dan ouderwetse harde schijven, en dankzij het ontbreken van bewegende onderdelen ook veiliger. Maar de prijs per gigabyte is een stuk minder aantrekkelijk dan bij harddisks, terwijl de totale capaciteit van de opslagapparaten bij 2,5 inch vooralsnog niet verder kwam dan 600GB.

De ‘grootste’ 2,5-inch ssd van dit moment komt van Intel: voor deze 600GB aan capaciteit betaalt men zeker 850 euro. Memoright wist de opslagcapaciteit met 25 procent te verhogen, maar wat dat voor prijs moet opleveren, is nog niet bekend.

Wel is duidelijk dat de nieuwe ssd zich qua snelheid niet kan meten met de snelste solid state drives van het moment, al laat het met een maximale lees- en schrijfsnelheid van 220MB per seconde nog wel de oude harddisk achter zich. Memoright zou de nieuwe ssd halverwege juli op de markt willen brengen.